Lezingen

“Als Joseph spreekt, is iedereen stil”. Sinds de verschijning van zijn autobiografie 400 brieven van mijn moeder (2011) geeft Joseph Oubelkas (1980) lezingen in binnen- en buitenland. Hij deelt zijn inspirerende verhaal over zijn onterechte gevangenschap in Marokko in de hoop iets voor andere mensen te kunnen betekenen. Zijn boodschap: “Je hebt je eigen lot in handen. Wat er ook op je pad komt; jíj bepaalt hoe je ermee omgaat.” Een topspreker met een grote impact die volop stof tot nadenken achterlaat.

microfoon2

Lezingen

“Als Joseph spreekt, is iedereen stil”. Sinds de verschijning van zijn autobiografie 400 brieven van mijn moeder (2011) geeft Joseph Oubelkas (1980) lezingen in binnen- en buitenland. Hij deelt zijn inspirerende verhaal over zijn onterechte gevangenschap in Marokko in de hoop iets voor andere mensen te kunnen betekenen. Zijn boodschap: “Je hebt je eigen lot in handen. Wat er ook op je pad komt; jíj bepaalt hoe je ermee omgaat.” Een topspreker met een grote impact die volop stof tot nadenken achterlaat.

Joseph

Spreker met inspirerend verhaal

Eind 2004 raakt de dan 24-jarige Joseph Oubelkas vanuit het niets betrokken bij een bizarre gebeurtenis. Hij wordt tijdens een zakenreis naar Marokko opgepakt voor drugssmokkel en zonder enig bewijs of onderzoek veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Na 4,5 jaar onschuldig opgesloten te hebben gezeten, komt hij vrij. Hij besluit met zijn verhaal anderen te helpen.

Joseph neemt je mee naar het harde leven in smerige, overvolle Marokkaanse gevangenissen. Hoe gaat hij daar om met zijn verdriet, woede en frustraties? Hoe houdt hij zich staande onder zulke barre omstandigheden? Waaruit haalt hij de motivatie om er het beste van te maken? De lessen die hij toen geleerd heeft, verrijken nu zijn leven. Zo’n rijk leven gunt Joseph graag iedereen.

quote
Mensen waren sprakeloos. Jouw verhaal werd met een 9,5 gewaardeerd. Over de hele dag hebben we nog gevraagd wat ze geleerd hadden:
 • Je bepaalt zelf hoe je met een kleine of grote tegenslag omgaat.
 • Zie in elke tegenslag een uitdaging om jezelf en je omgeving te verbeteren.
 • Eigen regie zorgt voor energie.
 • Houding is key, focus op je doelen en maak ze klein genoeg om te behalen.
Ik hoorde vandaag nog een collega zeggen dat hij jouw boek ging kopen, omdat hij zo geïnspireerd was. Nogmaals bedankt voor je aanwezigheid!
Cindy de Kok | Senior Advisor Talent Management & Management Development bij Eneco Groep

Inhakend op actuele thema’s

Joseph Oubelkas stemt de inhoud van zijn lezing af op de organisatie, het publiek en het doel van de bijeenkomst. Hij schikt zich naar ieder publiek, ongeacht leeftijd, achtergrond en opleiding. Zijn lezingen voor het bedrijfsleven, zorg, overheid, onderwijs, sport en vele andere branches sluiten perfect aan op veelvoorkomende thema’s, zoals:

 • stimuleren van persoonlijk leiderschap
 • samenwerken in verbinding
 • omgaan met veranderingen en onzekerheid
 • het hoofd bieden aan crisissen en tegenslagen

Joseph trekt parallellen tussen zijn eigen ervaring en de uitdaging waarvoor de mensen in jouw organisatie staan. Hij zoomt in op focus, keuzevrijheid en doorzettingsvermogen en laat zien hoe onmisbaar mentale kracht in elk aspect van het leven is: in studie, sport, werk en ondernemerschap, in liefde, vrijheid en gezondheid.

inspiratie
Inspiratie
geluk
Geluk
verandering
Verandering
vrijheid
Vrijheid
liefde
Liefde
leiderschap
Leiderschap
Thema samenwerken | Lezing Joseph Oubelkas
Samenwerken
gezondheid
Gezondheid
Thema Verbinden | Lezing Joseph Oubelkas
Verbinding

Bekijk video's van live lezingen

Met 160 tot 170 voorstellingen per jaar heeft Joseph al tienduizenden mensen weten te raken, inspireren en motiveren.

Onderstaande video’s geven je een indruk van zijn persoonlijkheid, zijn manier van spreken en zijn interactie met het publiek.

quote
Lieve Joseph, wat hebben we genoten van jouw verhaal. Wat een ras-verteller! We krijgen heel veel lovende reacties. Dank voor je bijdrage!
Veel liefs van het hele Storytelling-team
Mieke Bouma | Storytellingacademy.nl
quote
Je was nog beter dan ik gehoopt had: geweldig!
Bas van der Veldt | CEO AFAS Software
quote
Super inspirerende lezing bijgewoond van Joseph Oubelkas, auteur van ‘400 brieven van mijn moeder’. Top!
Nicolette van Dam | Presentatrice

Boek een inspirerende lezing

Zoek je een spreker die iets losmaakt en mensen aan het denken zet? Eén die ze doet beseffen dat ze altijd een keuze hebben, zélf bepalen hoe ze met een situatie omgaan, en aan de basis van hun eigen geluk en succes staan?

Nodig Joseph Oubelkas uit:

 • duur lezing gemiddeld 1 uur
 • inclusief beeldondersteuning
 • ook internationale speeches
 • in Nederlands, Engels, Frans

Waarom Joseph Oubelkas vragen als spreker?

 • podiumtalent met fingerspitzengefühl
 • energiek, diepgaand en humoristisch
 • belooft stiptheid en lezingen op maat
 • krijgt als spreker elk publiek muisstil
 • creëert interactie met de toehoorders
 • brengt onderlinge connectie tot stand
 • voegt waarde aan bijeenkomsten toe
Joseph Oubelkas | inspirerende spreker boeken

Deze organisaties gingen je voor:

Bedrijfsleven

Microsoft Europe, AFAS Software, Centric, Intergamma, Swarowski, NS, Akzo Nobel, Rabobank Nederland, ASR, Biohorma, Stork, ABN AMRO Bank, TMG, Delta Lloyd, NIBC Bank, TBI, Loyens & Loeff, DELA verzekeringen, MaetisArdyn, ING Bank, Achmea, Equens, Manpower, Damen Shipyards, NykampNyboer, Koninklijke Horeca Nederland, NH Hotelles, GE Healthcare, Sanofi, EFS, Dimension, Data, Oxfam Novib, Waternet, Kimberly Clark, Arpa, Shell, Numac, Wijzonol, Strukton, Interactive Intelligence, DLL Group, ICI Paris XL, Canon, KPMG, Coca-cola, Obvion, Schwarzkopf, PwC, Ricoh, American Express, ANVR, Vopak, Eneco Groep

Sport, events en stichtingen

PSV Eredivisieclub, AZ Eredivisieclub, VVV Venlo, 20e Nationaal Kwaliteitscongres, Associatie Jeugdzorg, Stichting Streetcornerwork, Go Beyond MBA, Utrechtse Ondernemersdag, Big Improvement Day, Secretary Power Class

Overheid

De Rechtspraak, Openbaar Ministerie, UWV, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Kadaster, Politie NL, Gemeente Amsterdam, Gemeente 's-Hertogenbosch, Gemeente Nieuwegein, Gemeente Noordoostpolder, Gemeente Veenendaal, Gemeente Maastricht, Provincie Drenthe, Ministerie van Defensie, Gemeente Almere, Gemeente Rotterdam, Gemeente Dordrecht, Belastingdienst, Dienst Justitiële Inrichtingen

Onderwijs en zorg

Avans Hogeschool, UMCG, TIO University, ROC Twente, Fontys Hogeschool, Zuyd Hogeschool, Erasmus Universiteit, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam, ROC, Saxion Hogeschool, Radboud Universiteit Nijmegen, ROC De Leijgraaf, ROC Mondriaan, ROC van Amsterdam, ROC Tilburg, ROC van Flevoland, Koning Willem I College, Technische Universiteit Eindhoven, Albert Schweizer Ziekenhuis, Breda University of Applied Sciences (BUAS)

Reacties van bezoekers van besloten lezingen

quote klein
Jeremy Westerhuis

Wat een inspirerende man is Joseph Oubelkas zeg! Wat kan jij een vreselijk verhaal toch positief brengen. Ik heb genoten!

Mark Vellinga

Een van de beste sprekers die ik in tijden heb gezien en met een spraakmakend verhaal. Joseph Oubelkas @tedx

Robert Kuijvenhoven

Het was een zeer boeiende lezing van @oubelkas vanavond. Inspirerende kerel! Gaat niet lang duren voor ik zijn boek uit heb.

Annabella

Naar de lezing van Oubelkas geweest! Sprakeloos! Connecting, laughing, energizing. Spread the word.

Mathijs Ummels

Een man ontmoet die mij echt heeft geraakt. Wat een prachtig mens! En een goede spreker Joseph Oubelkas.

Fahd Larhzaoui

Het was GE-WEL-DIG Joseph Oubelkas. Je straalt energie, uitstraling, kracht en zelfvertrouwen uit. Respect! Jij bent mijn voorbeeld.

Bas Smit

Kippenvel van lezing Joseph Oubelkas (auteur 400 brieven van mijn moeder). Super dat moeder ook nog op kwam!

Marijke Roskam

Eindelijk een spreker die me diep raakt en motiveert. Dank Joseph Oubelkas voor een enerverende avond.

Ben Woldrink

Keuze heb je! Waanzinnig verhaal van Joseph Oubelkas over onschuldig gevangenschap!

Mick Waulthers

Dank voor de levenslessen die je aan onze studenten meegegeven hebt. Je natuurlijke talent gaat verder dan alleen het vertellen van je levensverhaal. De chemie met de jongeren en het aansluiten bij de vele uitdagingen die ze hebben, voelt als een warme deken die ze vaak hard nodig hebben. Hoop je nog eens te ontmoeten!

Karen Jansen

Jij was onvergetelijk! Jouw verhaal was indrukwekkend. Ik heb veel complimenten gekregen over jou. Vorig jaar hadden we Hans van Breukelen en het was hard zoeken naar een goede vervanger. Ik weet alleen niet of dat volgend jaar weer gaat lukken.